Sede Electrónica de la Dirección General de Costes de Personal
Sello Excelencia EVAM 200-299, año 2018
seu electrònica
Classes passives
dimarts, 29 de setembre de 2020 0:44:26
 • Inici
 • > Guia de navegació

Guia de navegació

Aquesta seu electrònica posa, a disposició dels usuaris, el web clasespasivas.gob.es. També ofereix aquesta guia de navegació breu, on s’explica l’organització dels continguts del lloc i es donen normes i recomanacions per fer servir la seu de manera adequada..

Consideracions prèvies

• Als efectes d’allò que estableix la normativa reguladora de les seus electròniques, es considerarà que l’usuari es troba a la seu electrònica sempre que::

 1. A la part superior del navegador, hi hagi:Ruta que aparece en la barra de navegación: http://sedes.central.sepg.minhac.age/sitios/sedeclasespasivas/es-ES/Paginas/inicio.aspx
 2. Durant la navegació no s’obrin finestres emergents alienes a la seu.
 3. La finestra o el contingut de la seu no estigui dins d’un altre marc o d’un element semblant que estigui inclòs en un altre portal o lloc web.

En la situació següent, per exemple, l’usuari es trobarà fora d’aquesta seu:

 

• Es considera que l’usuari abandona la seu i, per tant, haurà de «tornar a entrar» quan:

 1.  L’adreça URL https: https://clasespasivas.gob.es/ ... canviï per algun motiu aliè a la navegació de la seu, com ara, escriure directament a la barra d’adreces, seleccionar un marcador, una pàgina preferida o similar, prémer les fletxes, recuperar pàgines de l’historial, tot i que siguin de la seu mateixa i situacions semblants.Flechas ie8
 2. Quan passin més de 60 minuts sense activitat de l’usuari a la seu, encara que la seu sigui visible..
 3. Si es tanca el navegador, es perd l’accés a Internet o s’apaga l’ordinador per qualsevol motiu.

• Per poder fer servir la «signatura electrònica», que és possible que faci falta per fer certs tràmits, el dispositiu de navegació ha d’admetre, necessàriament, «javascript».

• Si l’equip de l’usuari estigués infectat per un virus, un troià, un cuc o qualsevol altre tipus de programa que amenaci la seguretat, els responsables de la seu no assumeixen cap responsabilitat per l’aparent funcionament incorrecte. Us recomanem que aneu al lloc web http://www.osi.es/ (l’Oficina de Seguretat de l’Internauta –OSI–). És un servei del govern espanyol per proporcionar la informació i l’assistència necessàries per evitar i resoldre problemes de seguretat que us poden afectar en navegar per Internet.

Navegació

Quan entreu a la seu electrònica, se us mostrarà un avís de benvinguda que us confirmarà que heu entrat correctament a la seu electrònica..

La pàgina principal mostra les opcions de navegació següents::

A l’encapçalament, trobareu les diverses llengües en què s’ofereixen els continguts de la seu i amb què podreu canviar la llengua en què visualitzeu la seu.

També disposeu d’un cercador, que actuarà dins dels continguts i la llengua específica de la seu.

A l’extrem superior dret trobareu la data i l’hora en què hàgiu entrat a la seu segons la data i l’hora del servidor en què s’allotja la seu. Si actualitzeu la pàgina, podreu comprovar la data i l’hora corresponents.

La data i l’hora de la seu és la que tindrà validesa legal, i no pas la de l’equip des del qual feu el tràmit.

L'usuari de la seu electrònica pot triar navegar a través del menú esquerre.

 • CIUTADANS Consulta i obtenció de certificats i informes de les pensions que abona per Classes Passives.
 • REPRESENTANT LEGAL Consulti les dades de les prestacions que abona Classes Passives, a favor de les persones sobre les quals ostenta la seva representació legal.
 • REPRESENTANT VOLUNTARI Consulta de dades de pensions abonades per Classes Passives i obtenció de certificat i informes que es poden realitzar a través del Registre Electrònic d'Apoderament.
 • SOL·LICITUD ELECTRÒNICA DE PRESTACIONS Presentació telemàtica de sol·licituds, escrits i comunicacions relacionats amb els procediments de reconeixement i pagament de les prestacions de Classes Passives.     

Per tal de poder fer servir els serveis electrònics que s’ofereixen, cal que disposeu de DNI electrònic o de qualsevol altre certificat electrònic reconegut de tots els que es troben a la llista de certificats admesos.

Quan l’equip de l’usuari disposi d’una impressora connectada i correctament configurada, si prem sobre icono impresora Versió imprimible obtindrà, en paper, el contingut actual corresponent.

En prémer sobre els enllaços del marc central dret, accedireu a altres continguts i sortireu de la seu, fins i tot malgrat que hi accediu en una pestanya o una finestra noves.

En el marc central dret s’ofereixen accessos a altres seus, com ara la del Ministeri i la del servei 060. També s’ofereixen accessos a altres portals: el portal de la Direcció General de Fons Comunitaris, el portal de l’Administració Pressupostària i el portal del Ministeri.

¿Com puc saber on som?

A la part superior de la zona central de la pàgina, trobareu un encapçalament o «menú de ruta» que identifica on es troba el visitant de la seu i el recorregut que ha fet fins a la pàgina que està visualitzant; totes les parts d’aquest encapçalament són enllaços que us permeten navegar.

Elements del peu de la pàgina

 • Normativa reguladora de la seu: la que estigui vigent el dia que s’indiqui a la seu.
 • Validació del Certificat de la seu: A tot moment es podrà comprovar l'autenticitat de la seu.
 • Sistema de verificació dels segells dels òrgans: permet verificar els segells per a l’actuació administrativa automatitzada de l’òrgan titular de la seu, si escau.
 • Signatura electrònica: informació sobre els sistemes de signatura electrònica que admet la seu.
 • Guia Tècnica: mostra una relació de les incidències actuals més habituals, els requisits mínims d'accés als sistemes de l'Administració Pressupostària, altres tipus d'informació relacionats amb l'ús dels serveis de l'Administració electrònica i un formulari personalitzat d'incidències.
 • Verificació de documents electrònics: us farà més fàcil l’accés a la verificació de l’autenticitat dels documents que hi ha a disposició de la persona interessada en un procediment dels que es preveuen a la seu, mitjançant l’accés a la URL i la introducció del codi electrònic que hi hagi al document mateix.
 • Calendari: accés a informació sobre els dies inhàbils als efectes del còmput de terminis.
 • Queixes i suggeriments: per a la presentació de queixes i suggeriments.
 • Cartes de serveis: descripció dels serveis que ofereix l’òrgan titular de la seu.
 • Vies de comunicació: maneres de comunicar-vos amb l’òrgan titular de la seu mitjançant  altres vies.
 • Guia de navegació | Accessibilitat | Avís legal | Mapa | Contactes: accés al document actual, compliment de les normes d’accessibilitat, avís legal sobre els continguts, mapa de la seu i adreces de correu electrònic per a les consultes.
 • Estàndards d’Internet que compleix la seu:CSS válido  XHTML válido Icono de conformidad con el Nivel Doble-A de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0